Que oferim

 • TERÀPIES AMB CAVALLS –SESSIONS D´EQUINOTERÀPIA I EDUCACIÓ ESPECIAL.
 • MANEIG I TRACTE DEL CAVALL-HIPOLOGÍA-.
 • REVITALITZACIÓ DE LA GENT GRAN A CAVALL.
 • ACTIVITATS ESCOLARS EDUCATIVES(VALORS, NATURA, FAUNA, FLORA, CONTACTE

AMB EL CAVALL, ESPORT I PROJECTE “ELS INDIS AMERICANS

 • RUTES A CAVALL CONSCIENT–CLASSES INDIVUALS O COL.LECTIVES D´EQUITACIÓ CONSCIENT.
 • ACOMPANYAMENT PERSONAL -CONVIVÈNCIES A LA NATURA
 • SESSIONS D´ACTIVITATS DE SUPORT TREBALLADORS I EMPRESA

 • PRACTICA D´IOGA I MEDITACIÓ
 • TERÀPIES CORPORALS
 • TALLERS
 • FESTES D´ANIVERSARIS
 • ALTRES (LLOGUER D´INSTAL.LACIONS PER A CURSOS, TALLERS, FORMACIONS…)

1- TERÀPIES AMB CAVALLS –EQUINOTERÀPIA

L´equinoteràpia és un mètode terapèutic complementari a la rehabilitació convencional que utilitza el cavall dins de l´abordatge interdisciplinari en les àrees d´equitació, salut i educació.

Busca la rehabilitació, la integració i la millora del desenvolupament físic, psíquic i social de les persones amb o sense discapacitat.

Finca OM està format per un equip de diferents àmbits, així com psicòleg, psiquiatra,fisioterapeutes, equinoterapeutes, professionals del cavall, mestres i professionals en conducció fisicoesportiva en el medi natural.

Una de les especialitats de la Finca Om és la munta sense sella, sempre tenint en compte les pròpies capacitats físico-mentals.

TAMBÉ, treballem amb una sella orto-adaptada on l´usuari amb mobilitat reduïda o amb dificultat postural pot muntar sol.

 

Pla de treball terapèutic

Es crea un pla de treball a partir de les característiques de la persona i depenent les necessitats d´aquest.

-Depenent de les necessitats dels usuaris, grau d´autonomia i objectius les sessions es poden fer INDIVIDUAL O COL.LECTIVES (petit grup)

 • Depenent de l´usuari, tolerància, estat de salut, esforç, etc. La durada de les sessions són de 60 min./ a 1h.i 15 min.
 • S´aconsella una periodicitat en les sessions d´un o dos cop per setmana, en teràpia grupal i en teràpia individual es recomana més intensiva, depenent cada cas.

Com ho fem:

Valoració Terapèutica: Entrevista amb pares/tutors de l’usuari, estudi d’informes mèdics i avaluació inicial per part dels terapeutes.

Elaboració d´una pla de treball terapèutic: es realitza un pla de treball amb objectius del tractament, periodicitat. Etc..

Valoració específica d´equinoteràpia periòdicament avaluant millores, canvis o necessitats del tractament.

Per què amb cavalls? El contacte amb la natura i amb l’animal permet dedicar-se una estona de plenitud cap a un mateix, amb l’acompanyament del professional, que pot donar grans resultats, com ara la presa de consciència de la problemàtica que estem tractant, la presa de decisions importants, la reflexió profunda sobre allò que som i allò que ens passa.

Beneficis: Qualitat de vida

Millora aspectes físics com el to muscular, l’equilibri, la coordinació, la força muscular, la resistència, la flexibilitat i mobilitat articular-funcional.

També hi ha una millora de la funció cardiovascular reduint la tensió arterial en subjectes amb hipertensió, millora en la postura, rectificació de males actituds que podrien derivar posteriorment en defectes posturals, disminució de l´index de massa corporal (sobrepès, obesitat…)

Millora en aspectes Psicològics com millora de l´autoestima, seguretat, confiança, motivació, superació, lideratge, reducció de l´ansietat, increment d´atenció, memorització, comprensió i regulació de conductes.

2- MANEIG I TRACTE DEL CAVALL-HIPOLOGÍA

Consisteix en aprendre el tracte i el maneig del cavall creant una una connexió entre l´esser humà i el cavall mitjançant l´idioma no verbal i l´intuïció. La munta es realitza sense sella per tenir un contacte directe i ser conscient de tots els moviment que fa el cavall amb el nostre cos. Aprenem a donar corda correctament, ensinistrar i reeducar cavalls d´una manera totalment natural. Els beneficis que ens aporta són aprendre a controlar la nostra ment en la seva totalitat i posteriorment, reflexa-ho a les altres persones positivament.

3 – REVITALITZACIÓ DE LA GENT GRAN A CAVALL

Teràpia amb gent gran on l´objectiu és la revitalització del cos i de la seva ment. Les sessions poden ser de dos tipus depenent les seves característiques i capacitats: peu a terra o muntats. Aconsellat per a totes les persones grans amb o sense malalties ja siguin físiques, i/o psicomentals.

El tracte amb el cavalls els aporta millora en la seva qualitat de vida, augment dels sentits i temps de acció. Revitalització.

4- RUTES A CAVALL CONSCIENT–CLASSES INDIVUALS O COL.LECTIVES D´EQUITACIÓ CONSC IENT.

Rutes guiades a l´estany amb els nostres cavalls. Us oferim un contacte diferent d´entendre el cavall i la natura, com a una cosa única.

Les sortides poden ser individuals o col·lectives, màxim 4 persones. Són moments únics i per això, la quantitat de gent en la sortida és important.

5- PRACTICA D´IOGA I MEDITACIÓ

El ioga és una tècnica ancestral que neix amb l’objectiu de mantenir cos i ment sans. Instrument per a aconseguir un estat de pau interior i prendre consciencia del nostre cos i ment. Alleugereix tensions musculars i emocionals. Classes setmanals.

Totes les persones poden practicar ioga. Adaptem les tècniques segons les necessitats de cada un. Realitzar una sessió de ioga és obrir un parèntesis dins de l´enfeinada vida quotidiana per dona permís al descans i a la relaxació.

6- ACOMPANYAMENT PERSONAL –

Servei de caire emocional davant de situacions que generen dubtes, malestar, dol familiar, depressió…, amb l´objectiu de trobar junts possibilitats de creixement i de millora.

Visita a la natura de l´entorn pròxim o fora d´aquest si s´escau.

7- CONVIVÈNCIES A LA NATURA

-Visites guiades a l´entorn pròxim; l´estany d´Ivars i Vila-sana amb activitats de flora i fauna.

 • Rutes guiades amb professionals titulats al Pre-Pirineu o Pirineus. Activitats d´orientació
 • de muntanya, vies ferrades i rutes amb btt.

Adreçat a tot tipus de públic amb o sense discapacitat.

8- SESSIONS D´ACTIVITATS DE SUPORT- TREBALLADORS I EMPRESA

Activitats dirigides a empreses i altres organitzacions (ajuntaments, consell comarcals, centres educatius..) permet viure un dia diferent, envoltats de cavalls a l’aire lliure, on posem en pràctica la formació dels equips, el lideratge, la cohesió i comunicació a través d’activitats i dinàmiques amb els cavalls, acompanyant sempre la pràctica amb un reflexió i confecció de conclusions a nivell individual i d’equip.

9- TERÀPIES CORPORALS

Tractaments individualitzats per la salut.

 • Reiki
 • Flors de Bach
 • Homeopatia
 • Massatge
 • Reeducació postural
 • Abdominals hipopressius i entrenament personal

10- TALLERS-sala polivant – amb POSSIBILITAT DE LLOGUER

Realització de diferents cursos, tallers, jornades i conferències a la sala Polivalent de la Finca Om.

Possibilitat de lloguer de les nostres instal·lacions amb previ avís

11-. FESTES D´ANIVERSARIS

A Finca Om realitzem festes d´aniversari diferents. Vine a celebrar la teva festa d’aniversari, la del teu fill / a, amic, etc .. d’una forma diferent i divertida, envoltada d’un entorn únic, en plena natura i rodejat d’animals que faran les delícies dels teus convidats.

Preparem una festa amb activitats amb cavalls i multi aventura.